Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kemas Kini

Scroll ke bawah untuk post terkini


Blog ini masih dikemas kini...





January 20, 2012

Mode : Risau

Suhu badan Amirul tiba-tiba tinggi, saya juga terpaksa tidur-tidur ayam. Saya gosok badan, kaki dan basahkan badannya supaya suhu terkawal. Ubat selesema pula sudah kehabisan stok. Tibanya siang, Amirul bersiap untuk ke sekolah. Saya sangat risau, namun tetap berikan peluang untuk yakinkan diri, Amirul baik-baik saja. Mata dan hidung Amirul sudah mula bertukar merah, saya rasa berat hati untuk melepaskan Amirul ke sekolah. Walau pun perasaan berbelah bahagi, saya pujuk diri, lepaskan Amirul berdikari. Sesampainya  di muka pintu kelas, si anak terus menangis, saya tidak dapat menahan sedih, terpaksa tinggalkan juga Amirul untuk membiasakan diri. Mungkin begitu perasaan setiap ibu yang terpaksa meninggalkan anak untuk memenuhi tuntutan kerja. Semoga ibu-ibu terus kuat dan mendapat ketenangan hati.





My precious child,
One day, you will understand why i will always love you unconditionally till the very end. Love, love so much...

6 comments:

Im The Only - Bib said...

aku ada kat KL skrg nie wa..he he he ...ko apa kabar wa???

Cik Wa said...

Sihat ja.. bila nak datang sini. Siapakah jejaka di sebelah iteww..

maryatilham said...

nanti cuti 4 hari ni ok la tuh..x nangis2 la nnti cik waa..hehe..lg2 atok dia nak dtg..betui dak??

Cik Wa said...

cuti 4 hari, bila mula nak start sekolah balik, haru lagi..

joyahsport said...

ayat last tu..kecik ati boipren..kui..kui..

Cik Wa said...

joyahsport, sbb tu letak last dgn harapan en wady tak perasan.